國家 歐洲

  • 租車自駕游上可靠平台,想去哪裡自駕你說了算

    ritafufu on 9/19/2017 3:55:04 PM Views: 3574 Replies: 0

    租車旅遊的形式是比較得到年輕一族們的青睞,租車比較方便,能夠讓你在旅遊當地體驗到非常靠譜又原汁原味的旅遊服務。隨著大眾需求越發強烈,租車行業也在不斷的上升發展,並且租車服務的勢頭也將會只會升不會降。講究自由、暢快的出行方式,人們更熱衷這類型的租車服務。那麼前去澳門旅遊,也是可以考慮平台上找澳門租車的服務。

    ...

    更多
  • 聖誕歐遊最浪漫 逛市集 感受濃厚的聖誕氣氛

    Kylie Shek on 12/8/2016 4:09:08 PM Views: 4011 Replies: 0

      想過一個最浪漫、氣氛最濃厚的聖誕節,當然非去歐洲不可。歐洲天氣夠冷,而且每年都有極具傳統特色的聖誕市集。悅耳悠揚的聖誕樂曲,閃閃發光的裝飾,香噴噴的美食香氣……咦?!是哪裡傳來的啊?跟我來逛逛歐洲最著名的其中三個市集吧!

    ...

    更多
  • 【全球最大】樓高三層的巨型花車 花卉巡遊荷蘭上演

    kikil on 9/8/2016 11:15:18 AM Views: 4117 Replies: 0

    上個禮拜嘅9月4日就係一年一度Corso Zundert花卉巡遊嘅大日子~不同組織都會派出佢哋設計嘅花車,去競逐最佳花車設計呢個獎項。每架花車都用超過1000朵大理花做成,活動中分別有20架花車,每一架都有唔同嘅動物或人物造型。

    ...

    更多
  • 【女生最愛】意大利出現200呎大兔兔 大到Google Earth都睇到!

    kikil on 8/18/2016 12:25:43 PM Views: 4228 Replies: 0

    當我哋講起「裝置藝術」嘅時候,你大概會諗到一啲望住都唔係好知主題係咩藝術品,藝術,似乎離我哋好遠…但事實係,藝術其實係可以任何形式任何主題,比你想像之中更加「入屋」!喺一個萬里無人嘅意大利山頭,最近出現左一隻神秘生物,一隻200呎大嘅粉紅色兔仔!

    ...

    更多
  • 【英國脫歐】英鎊大跌 今個暑假就以£30以下入住蘇格蘭絕美旅館!

    kikil on 7/14/2016 6:59:04 PM Views: 4137 Replies: 0

    人人都話英國脫歐對你嘅生活息息相關,冇錯的確係有好多影響,但係對於旅行控嚟講最直接嘅影響大概就係英鎊大跌啦!本來對12嘅英鎊突然跌咗落去10,似乎大家今個暑假可以跳出亞洲去歐洲過一個英倫風暑假啦!如果去英格蘭太大路,大家或者可以考慮吓蘇格蘭?除咗更有英國傳統特色之外,似乎都比較少強國人呢~今日就同大家介紹幾間£30以下就可以入住一晚嘅蘇格蘭絕美旅館!

    ...

    更多