旅行

【Oiishi!】日本全國排名第1嘅酒店早餐就係…

  • kikil
  • Views: 4323
  • Replies: 0
  • Posted on: 6/5/2016 16:28:28

文章內容與本站無關,如有疑問,歡迎向本站查詢。

唔講唔知,而家咩都講排名,原來日本淨係講酒店早餐都有全國排名!一日之計在於晨,早餐嘅重要性梗係不容忽視啦,而相信對不少人嚟講住靚酒店嘅好處之一都係正早餐啦。呢個排名唔係講笑咖,因為佢係由全世界其中一個最大型嘅旅遊網站Trip Advisor統計所得,絕對有代表性咖。好啦,我地由第3位開始睇啦…

第3位-沖繩,那霸-Hotel Rocore Naha 

位於旺區國際通附近嘅呢間酒店,最大優點唔係餐廳裝修,而係各種各樣嘅沖繩地道食物呀。

 

第2位-北海道,函館-La Vista Hakodate Bay

大家都知道北海道嘅刺身就最出名,而呢間酒店嘅必殺技就係katte-don,亦即係刺身放題!試問仲邊有得輸?唔只有三文魚籽仲有甜蝦刺身添!

 

第1位-兵庫,神戶-Hotel Piena Kobe

神戶最出名就係和牛啦,不過呢間連續4年都拎第一名嘅酒店就唔只以呢樣野取勝喎!除咗日式西式嘅食物外,更加有一個好大好多種類嘅甜品部!早餐嚟講實在係太豐富啦~

 

Source: Internet

 

Login with Facebook

Not yet reviewed by any member. You can be the FIRST one to write a review.
還沒有發表評論,您可以成為第一位發表評論的人。